Därför ska du annonsera med Google Ads

Annonsering med Google Ads ökar din synlighet på nätet. Med en smart sökordsstrategi och målgruppsanpassade kampanjer kan du på ett kostnadseffektivt sätt driva trafik till din webbplats, locka nya kunder och öka konverteringen. I den här artikeln har vi valt ut sex anledningar till varför Google Ads borde ingå i alla företags digitala marknadsbudget.

1. Du syns i sökresultatet

Att hamna högst upp på Google är som att ha bästa hyllan i butiken. Dit finns det två huvudspår. Vi rekommenderar båda. Jobba aktivt med sökmotoroptimeringen och betala för annonsplatser.

2. Du blir relevant för målgruppen

Med Google Ads bestämmer du själv vilka sökord och sökfraser du vill synas på. De som söker på just dina ord och fraser får alltså inte se dina annonser. De som däremot får träff på dina sökord är förmodligen mer benägna att ta till sig av vad du har att erbjuda.

3. Du betalar bara för klick

Betalningsmodellen pay per click (PPC) innebär att du bara betalar när någon klickar på din annons. Klickar ingen betalar du inget. Därmed slipper du lägga onödiga pengar på annonser som inte genererar något resultat.

4. Du bestämmer själv hur mycket du vill betala

En annan fiffig monetär detalj är att du själv bestämmer hur mycket du är beredd att betala per klick. Budgetfrågan är helt och hållet din, men betalar du lite mer är detta så klart en fördel om du har konkurrens på dina sökord.

5. Du konkurrerar på samma villkor som dina konkurrenter

Sannolikheten att dina konkurrenter använder Google Ads är stor. Först när du kliver in på samma spelplan är du med och konkurrerar om samma potentiella kunder och affärsmöjligheter.

6. Du får insikter genom statistik

Google Ads samlar detaljerad statistik som berättar hur det går för dina kampanjer. Det ger dig bättre koll på dina målgrupper och förhoppningsvis en hel del nya uppslag för hur du kan vässa dina annonser för att nå ännu bättre resultat.

Där har du sex anledningar till varför vi tycker att annonsering med Google Ads är en klok idé. Vill du ha fler tips eller professionell hjälp med annonseringen är du självklart välkommen att kontakta oss.

 

Vi är precis det vi heter, en reklambyrå
i staden där idéer blir verklighet

På Ekermann reklambyrå i Linköping går vi till jobbet med ett enda syfte. Att göra ditt företag lönsammare. Det är så vi bygger vår egen framgång. 

Copyright 2018 © All rights Reserved. Design by Ekermann Reklambyrå | Org. nr 556328-9510