Niklas is back in business

Nu är han inte saknad längre. Vår käre webbutvecklare och 3D-maestro Niklas Stålnacke är tillbaka på Ekermann efter knappt två års frånvaro.

Välkommen hem, Niklas! Hur kommer det sig att du gör comeback just nu?
– Tackar. När jag lämnade i december 2016 sökte jag en ny utmaning efter elva år på Ekermann, men som med så mycket annat så är det först när något är borta som man saknar det. Främst var det den positiva atmosfären på kontoret och vetskapen om att det alltid är nya uppdrag på gång som gjorde att jag ville återvända. Här får vi fördjupa oss i alla möjliga branscher och den utmaningen triggar mig.

Det är väldigt roligt att ha dig här igen. Men din roll har förändrats lite, visst?
– Ja, det stämmer. Precis som tidigare kommer en stor del av mina dagar att handla om webbutveckling och 3D, men nu ska jag även att ta ett större ansvar för strategin i de digitala kanalerna.

Vilka av dina styrkor kommer våra kunder att dra mest nytta av?
– Det är nog mina kollegor bättre lämpade att svara på. Men som jag upplever det vågar jag ifrågasätta vad vi gör och hur vi gör det, och det tror jag är väldigt viktigt. Självkritik är nödvändigt om slutprodukten ska bli riktigt bra och jag ställer alltid höga krav. Till det har jag också god känsla inom UX och webbdesign.

Vad händer i livet utanför jobbet?
– Då umgås jag mest med familjen. Jag är gift och har två barn som idrottar nästan varje dag så det blir mycket skjutsande och support. Vilket är kul eftersom jag själv är sportintresserad. Annars är det aldrig fel att få spendera en kväll vid 3D-bordet.

Tack för pratstunden!
– Tack själv.