Nystart för nyblivna 60-åringen

Handbollsklubben RP IF är idag mest känd för sitt föredömliga arbete med att fostra och utbilda framtidens stjärnor. Annat var det förr. På 80-talet vimlade det av namnkunniga profiler i A-laget. Ett tag avlöste vinsterna varandra, men med de sportsliga framgångarna kom också ekonomiska bekymmer. För att rädda ekonomin fick supportrarna se sina favoritspelare lämna och växa ut till stjärnor i andra klubbar. Underbarn som Pierre Thorsson och Magnus Andersson stegade så småningom rakt in i svenska folkets hjärtan genom Bengan Johanssons firade landslag.

RP IF:s anrika historia med framgångarna på 80-talet har format starka band till handsbollsälskare i hela landet. Därför är det nog många därute i stugorna som gläds nu. Lagom till klubbens 60-årsjubileum tillkännagav nämligen styrelsen att det ska satsas mot eliten igen!

Uppdraget att ge satsningen ett nytt och modernt utseende föll på oss. Inför 60-årsjubileet tog vi därför fram en jubileumsfilm, ett helt nytt klubbemblem och en adrenalinstinn introfilm för att tagga spelare och publik. Det vi fick var välfyllda läktare, två uppumpade hemmalag och två övertygande hemmasegrar. Mycket bättre start än så kan man väl knappast få?

Nu hoppas vi att satsningen bär hela vägen tillbaka till högsta serien.

Väl mött i Linköpings Sporthall!

Dela detta projekt