På Digitalization Partner blir talanger stjärnor

Att det råder tuff konkurrens om kompetensen i IT-branschen är nog allmän kännedom vid det här laget. Trots att Sverige ligger i framkant vad gäller att producera duktiga kodare och utvecklare så skriker företagen efter påfyllning. Ett av alla företag som försöker lägga vantarna på nya talanger är Softronic.

Softronic är ett börsnoterat bolag som erbjuder IT- och managementtjänster. Frågar du människorna som jobbar på affärsområdet Digitalization Partner får du höra om en rolig och utvecklande arbetsplats. Arbetsmiljön är stimulerande, lokalerna ljusa och fräscha, kollegorna och cheferna duktiga och engagerade. En anställning här innebär nya utvecklingsmöjligheter vecka efter vecka.

Uppdraget: hitta hungriga systemutvecklare
Trots goda utsikter med konkurrenskraftig lön, utmanande arbetsuppgifter och möjligheter till utveckling har Softronic under lång tid haft svårt att locka till sig nya medarbetare. Att problemen snarare är ett symtom på branschens verklighet än på Softronics rykte förstod vi tidigt. Företagen som fajtas om kompetensen är många. Då gäller det att sticka ut för att synas.

Förvånande nog upptäckte vi att försvinnande få företag i IT-branschen använder film för att nå ut i mediebruset. Filmen har potentialen att attrahera flera sinnen, betydligt fler än den traditionella jobbannonsen. Den insikten kom även våra vänner på Softronic att dela. Och eftersom ingen av deras konkurrenter hade gjort det tidigare, varför inte ta chansen att bli först ut?

I rätt miljö kan du nå din fulla potential
Resultatet är en film i flera olika versioner som ska visa upp den positiva atmosfär och arbetsmiljö som väntar på Digitalization Partner. Bakom idén ligger ett grundligt förarbete. Vi besökte arbetsplatsen, träffade chefer och intervjuade personalen. Vi bad dem besvara enkäter, berätta varför de själva valt Softronic och varför de blivit kvar trots anbud från andra företag.

Rekryteringskampanjen pågår just nu i sociala medier. Förhoppningen är att den ska öka inflödet av kandidater till Digitalization Partner och samtidigt stärka kännedomen till Softronic. 

Dela detta projekt