Två duktiga praktikanter med driv

Under en tid framöver är Ekermann förstärkta i form av två duktiga praktikanter.

Adam Kenneman – grafisk formgivare och webbdesigner

Hallå där Adam, kul att ha dig här. Vill du ge oss en kort presentation?
– Jag kommer från Nyköping ursprungligen men bor sedan två år tillbaka i Jönköping där jag läser grafisk design och webbutveckling. Dessförinnan spenderade jag ett år i Linköping för att plugga till högskoleingenjör i datateknik. Tyvärr gick jag aldrig riktigt igång på det och idag trivs jag mycket bättre. På fritiden blir det en hel del foto, video och löpning.

Vad får du göra i plugget då, och vad tycker du är roligast?
– Det enskilt roligaste är förstås alla kompisar. Vi är ett bra gäng i klassen. Men självklart är studierna kul också. Jag får lära mig mycket om webben, WordPress, grafiska lagar och så vidare.

Och nu är det bara upploppet kvar. Sista praktikperioden. Hur känns det så här långt på Ekermann?
– Jättebra. Dagarna flyger förbi. Uppgifterna är väldigt omväxlande och det gillar jag. Det har varit nyttigt och lärorikt och mycket av det får göra här kommer jag med all säkerhet att ha användning av senare i arbetslivet.

Vad vill jobba med i framtiden då?
– Eftersom jag trivs så bra på Ekermann skulle jag helst stanna här, alternativt hitta en liknande roll hos ett annat företag i samma bransch. Jag vill i alla fall fortsätta på den inslagna vägen och jobba vidare med formgivning.

Hårt slit brukar löna sig. Tack för intervjun!
– Tack!

Petra Linderson – produktionsledare

Hej Petra och välkommen! Vem är du?
– Jag är en 29-åring som just nu läser agil projektledning inom IT och media vid Teknikhögskolan i Stockholm. Snart gift, snart utexaminerad och snart nybliven Linköpingsbo med planer på att skaffa hus på landet. Jag mår som bäst när det är mycket på gång och när jag får planera och koordinera. Och med tanke på alla intressen jag har så är det tur att även planering är ett intresse, annars skulle jag få svårt att hinna med allt.

I slutet av juni blir du fru ja! Börjar bitarna falla på plats inför bröllopet?
– Helt otroligt, eller hur!? De mesta på att-göra-listan har vi lyckats bocka av faktiskt. Gästerna är inbjudna, frissan och cateringen är bokad, klänningen vald, musiken och tårtan likaså… Så när kläderna till Björn, min soon to be husband, är inköpta så är vi helt redo!

Två månader kvar och bara en slips som saknas, bra jobbat. Samtidigt har du hunnit införa en helt ny morgonrutin här på Ekermann. Berätta lite om den.
– Det är en metod från Scrum som heter Daily Stand Up. Kort och gott syftar den till att informera, tydliggöra och effektivisera alla pågående projekt, och det är ju perfekt på en byrå som jobbar med flera kunder parallellt. Själv tycker jag att det är mer struktur här idag än när jag började, hur känner du?

Utan tvekan är det så. Nu är det glasklart vad alla ska göra varje dag. Är det som produktionsledare du vill göra karriär?
– Just nu är det så. Men det slutgiltiga målet är att jobba som bröllopskoordinator på heltid. Planeringen inför mitt eget bröllop har gett mersmak.

Kör hårt och stort lycka till med allt!
– Tack så mycket!